می 13, 2024
مضرات زباله های الکتریکی برای طبیعت

بیش از دو سوم لوازم فلزی و محصولات فنی که به عنوان زباله دور ریخته میشوند به طور غیرقانونی پردازش می شوند و برخی از سموم نشتی به محیط می روند که می توانند اثرات سلامتی خطرناکی داشته باشند. محققان گفتند اروپا مشکل زباله الکترونیکی دارد

استفاده گسترده از تجهیزات برقی و الکترونیکی در طیف گسترده ای از برنامه ها ، منجر به تولید حجم عظیمی از زباله های الکترونیکی (زباله الکترونیکی) در سطح جهان شده است. زباله های الکترونیکی بسیار پیچیده می توانند حاوی فلزات ، پلیمرها و سرامیکها به همراه چندین ماده سازنده خطرناک و سمی باشند. در حال حاضر هیچ روش استانداردی برای دست زدن ، از بین بردن و پردازش زباله های الکترونیکی برای بازیابی منابع ارزشمند وجود ندارد. اقدامات نامناسب و ناایمن باعث تولید ترکیبات خطرناک اضافی و انتشار بسیار سمی نیز می شوند.

در اینجا مروری بر مضرات زباله های الکتریکی برای طبیعت  داریم، که پردازش پسماندهای الکترونیکی با تمرکز خاص روی عناصر سمی موجود در ابتدا در انواع پسماندهای الکترونیکی و همچنین ترکیبات خطرناک تولید شده در فرآوری پسماندهای الکترونیکی ارائه شده است. آلاینده های اصلی / و آلاینده ها در سه دسته قرار گرفتند: آلاینده های اولیه ، آلاینده های ثانویه و آلاینده های درجه سوم. آلاینده های اولیه مواد خطرناک موجود در انواع مختلف پسماندهای الکترونیکی را نشان می دهند. این مواد شامل فلزات سنگین مانند سرب ، جیوه ، نیکل و کادمیوم ، و سایر فلزات مانند ضایعات مس و آهن مواد ضدعفونی کننده شعله در پلیمرها و غیره می باشد. و آلودگی های سوم شامل معرف یا ترکیباتی است که در طی پردازش مورد استفاده قرار می گیرد. گزارش مفصلی در مورد تأثیرات زیست محیطی فرآوری زباله های الکترونیکی و تأثیرات مضر بر آلودگی خاک ، تخریب پوشش گیاهی ، کیفیت آب و هوا به همراه پیامدهای سلامت انسان ارائه شده است. چالش ها و فرصت های مرتبط با مدیریت مناسب پسماندهای الکترونیکی نیز مورد بحث قرار گرفته است

در سال 2012 تقریباً پنج میلیون تن زباله الکترونیکی از طریق اتحادیه اروپا سوء مدیریت یا معامله شد و 1.3 میلیون تن نیز به طور غیرقانونی از اتحادیه اروپا صادر شد ، بیشتر به آفریقا و آسیا. خریدار ضایعات الکترونیکی تهران

فقط یک سوم زباله های الکترونیکی اروپا به درستی بازیافت می شوند.

یخچال و فریزر یکی از بدترین زباله های الکتریکی است که در صورت عدم بازیافت دقیق مواد خطرناک را نشت می دهد.

“ما لازم نیست که آنچه در غنا ، نیجریه و چین اتفاق می افتد را بررسی کنیم. در اروپا خیلی چیزها اشتباه است. پسماندهای الکترونیکی سوء مدیریت شده در اروپا ده برابر بیشتر از صادر شده به مناطقی مانند غنا است. “

الکترونیک نسبت به بسیاری از مواد دیگر فرآیند بازیافت گران و گسترده تری را طی می کند زیرا برخی از دستگاه ها می توانند سموم مانند جیوه و کادمیوم را آزاد کنند.

لروی گفت رکورد نامناسب اروپا در بازیافت زباله الکترونیکی مربوط به هزینه بالای دفع مواد خطرناک ، بلکه با “کوچک سازی محصولات” است که مصرف کنندگان برای ریختن در سطل های زباله عادی استفاده می کنند.


به گزارش لروی ، اسپانیا و برخی از کشورهای فقیر عضو اتحادیه اروپا مانند رومانی و بلغارستان در جمع آوری زباله های الکترونیکی عقب مانده اند. کشورهای اسکاندیناوی ، اتریش ، بلژیک و هلند بالاترین میزان مجموعه را دارند.

قانون فعلی اتحادیه اروپا کشورهای عضو را ملزم می کند تا کمیسیون اروپا راجع به میزان الکترونیکی مورد استفاده در بازیافت ، صادرات و جمع آوری آنها به کمیسیون اروپا اطلاع دهند.

ارزش محصولات الکترونیکی باعث می شود که آنها برای سارقین جذاب باشند و به مشکل سوء مدیریت زباله های الکترونیکی می افزایند.
به طوری که فرانسه خرید قراضه ها با پول نقد را در سال 2011 ممنوع اعلام کرد

“آنچه در هلند و بلژیک و سایر کشورها اتفاق می افتد این است که شما سرقت فلزی دارید. مردم به محل های جمع آوری و پاکسازی می روند ، زباله های الکترونیکی را سرقت می کنند و آن را به صورت نقدی به بازیافت کنندگان می فروشند. اگر معاملات نقدی را مجاز نکنید ، کل تجارت شفاف تر می شود و می توانید اتفاقاتی را که برای اجزای آن می افتد ، ردیابی کنید. “

سخنگوی کمیسیون اروپا از اظهارنظر درباره تقاضای ممنوعیت نقدی گسترده اتحادیه اروپا در تجارت ضایعات الکترونیکی خودداری کرد.

بسیاری از الکترونیک های غیرقانونی که از اروپا صادر شده اند – به ویژه از کشورهای ثروتمندتر عضو اتحادیه اروپا – حتی شکسته نمی شوند. برخی از محصولات هنوز هم می توانند دوباره مورد استفاده یا مرمت قرار گیرند

در پیشنهادات قبلی اهداف بازیافت 70 درصد پسماندهای شهری تا سال 2030 و 80 درصد برای مواد شامل شیشه ، کاغذ ، فلز و پلاستیک مشخص شده است

بازیافت الکترونیک مزایای آشکاری دارد. هرچه زباله های ما به دلیل فشار بر منابع ما با ارزش تر می شوند ، به فن آوری و نوآوری بیشتری نیز نیاز خواهیم داشت تا بتوانیم به جای دفن آن یا سوزاندن آن ، دوباره آن را وارد اقتصاد کنیم..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *