سپتامبر 13, 2024

[ad_1]

پنل تخصصی مصادیق ارزش افزوده در پروژه بازار خورشید با حضور اشکان قانعی، معمار پروژه و آرش رفیع‌زاده  سازنده آن برگزار شد.

در ابتدا آرش قانعی درباره پروژه توضیح داد و گفت: طراحی کردن در بافت تاریخی و مرکز پیدایش شهر حساس است. ما طرح اولیه ای با کمک یک معمار اسپانیایی در سال ۸۳ ارائه دادیم به دلیل نبود بودجه لازم و تکنولوژی، شهرداری طرح ما را رد کرد. سپس این طرح را به شکل دیگری اجرا کردند که به دلیل عدم رضایت بهره بردان و کاربران از فضا با شکایت آنان  به دیوان عدالت اداری مواجه شدند. در سال ۹۹ دوباره از ما دعوت کردند در یک مسابقه دیگر وارد طراحی برای این مکان شویم. بعد به دلیل اصرار مسئولان و از دیگر سو به دلیل مسئولیتی که در قبال بافت تاریخی داشتیم تصمیم گرفتیم چند طرح برای این پروژه بزنیم. این پروژه به لحاظ سطح اشغال شبیه مسجد جامع اصفهان است.  از نظر ما در کنار بازار اصفهان چنین پاساژی نمی توانست درست باشد بنابراین ما بازاری طراحی کردیم که به بازار اصفهان و بستر هویتی آن متصل بود و تلاش کردیم که بازار خورشید ابتدا یا انتهای بازار اصفهان باشد. با یک جراحی گسترده این پروژه آغاز شد؛ زیرا ۲۰ درصد از سقف ها را تخریب کردیم تا طرح جدید را جایگزین کنیم.

در ادامه آرش رفیع‌زاده، سازنده  از گروه ملل  ابتدا درباره این هلدینگ توضیح داد وسپس گفت با بررسی هایی که شد متوجه شدیم سه شرکت در این پروژه شکست خورده بودند و پروژه آسانی نیست؛ چون طلافروشان درنظرسنجی های اولیه این راسته می گفتند که طرح اجاره شده توسط شهرداری، طرحی نیست که دلخواه ما باشد . نظرات طلافروشان را اخذ کردیم و فکر کردیم اگر خوب برنامه ریزی کنیم می تواند پروژه فاخری شود. طرح دو طبقه تجاری و دو طبقه پارکینگ دارد. در ابتدا، سه هزار متر سقف را بردیم و بعد مقاوم سازی صورت گرفت در این حین، وقت بسیاری گرفته شد و هزینه های پروژه هم بیشتر شد. بعد تیغه چینی انجام شد و سپس مراحل بعدی شکل گرفت تا به وضعیت موجود بازار رسیدیم.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *